Friday, 25 June 2010

Kira-kira jadi gila

 Masalah, masalah,masalah. Aduyai!

Masa aku tengah memikirkan sesuatu hari ini, aku dapat membuat kesimpulan yang sangat hebat, menurut dari pandangan dan pemikiran ahli fikir macam aku ni la.. Aku cakap je kesimpulan tu hebat tapi kalau orang lain dengar, mesti nak bantah gila-gila punya.

Kira-kira yang aku buat semuanya masuk akal. Cuma belum dibuktikan secara realiti je lagi. Tapi, dalam pandangan awal, atau pun hipotesis (*betul ke hipotesis?, kalau salah tolong betulkan..)  yang aku buat kebanyakannya sangat relevan, tapi semakin meleset apabila kajian sedang dijalankan.

Apa yang tengah aku kaji ni? huhu! Sebenarnya aku tengah mengkaji apa yang sebenarnya remaja-remaja

Sunday, 20 June 2010

Saya sayang Ayah!

Saya sayang Ayah!










Saya sebenarnya tak berapa nak tau yang hari ni sebenarnya hari bapa, tapi disebabkan dah tau hasil

Apa yang susah sangat?

Apa yang susah sangat?

Walaupun aku telah merempuh pelbagai rintangan dalam kehidupan ini, ada lagi perkara yang aku tak boleh nak kawal. Sesuatu yang sepatutnya ada dalam kawalan aku tapi aku gagal. Aduyai! Apa nak jadi? Apa dah jadi? Kenapa nak jadi? Apa pasal terjadi? Ishh! Buat aku pening betul pasal kejadian yang terjadi ni. Semakin menjadi-jadi plak apa yang terjadi kat kepala otak aku yang sedang memikirkan kejadian yang terjadi ni. Aduyai!

Sebelum terjadi lagi perkara yang menjadi-jadi ni, lebih baik aku nasihat sikit kepada korang yang tengah

Friday, 18 June 2010

Aku Mencari Cinta

Aku mencari cinta dengan teruk

Sebenarnya dah lama aku mencari-cari chenta sejati untuk diri aku ni. Sekarang ni macam dah jumpa. Tapi betul ke apa yang aku jumpa tu? Itu memang menjadi persoalan semua orang, bukan aku sorang je..

Banyak pengalaman bercinta yang dah aku alami. bagi aku, semuanya berbaloi. Tak ada yang rugi pun.  Dari orang yang pertama sampai lah orang ke berpuluh ratus. Macam-macam kerenah aku jumpa.

Tapi aku sayang diorang semua. Ye la, kalau bukan aku yang berkorban, diorang yang berkorban. Biasalah

Wednesday, 9 June 2010

Give & Take


 Give and Take

...perasaan 'memberi' itu memang sesuatu yang rumit, kena ada give & take. Dunia adalah roda yang berputar, keseimbangan give=take perlu ada supaya kita sentiasa rasa dihargai dan orang lain tahu yang kita
menghargai.

Pilihan yang kita buat sebenarnya bukan bermakna kita sengaja menyakiti orang lain, tapi kita sebenarnya nak puaskan hati sendiri. Salah ke kita nak puaskan hati sendiri? Tidak.


Wednesday, 2 June 2010

Hari-hari ceria di Youth'10

Youth'10 memang sesuatu yang sangat menarik, 3 hari aku belajar macam2... Dari mengurus, berinteraksi, tawar-menawar, speaking (*english), boleh cakap pelbagai kemahiran la...

Pengalaman ni memang takde kat tempat lain.. Sukarelawan pon semuanya terdiri dari remaja kita sendiri..
berteraskan slogan "From youths to youths" sebenarnya aktiviti di festival ni, diuruskan oleh remaja kita sendiri..

POWER TO THE YOUTH!
Inilah sesuatu yang perlu kita renungkan, golongan yang paling mempengaruhi dunia ni adalah golongan remaja.. Kalau semua remaja ni bersatu, macam-macam perkara boleh mereka buat.. Seorang Perdana Menteri pon boleh digulingkan..

Jadi, awas dengan remaja.. ! Kami ada suara!
Related Posts with Thumbnails